Asus A53s no boot after change bios setting

mrlongshen

Honorable
May 16, 2013
7
0
10,520
1
Hye all , I would like to ask a question..
Last time I have enter my bios, and change some configuration.



1. Enable animated asus boot logo
2. Enabled sound on after boot
3. Change my boot priority


and then I save and reboot, after that my machine dont turn on, no asus boot logo, only black screen, but the power led is green.

How do I fix it ? I have open my laptop, and see the fans are moving,

1. I have unplug the cmos battery.
2. Remove ram.
3. Reset the cmos battery by hold the power button for 30 second and 5 minute


but its seem same, nothing happen.

Why this happen ?
Is this probably a Dead CMOS battery ? or what else reason ? last time my laptop running perfectly, but once I change the bios setting my laptop won't boot again :(

Please help me. This is urgently question because I need to use my laptop for doing my assignment..
 

Phillip Corcoran

Splendid
Moderator
Change the BIOS settings back to what they were before you changed them, or choose "Load BIOS Defaults", then save and exit.

You can press the BIOS Setup key even if there's no splash screen/ASUS logo. Press & hold down the key as soon as you turn on the PC.
 

mrlongshen

Honorable
May 16, 2013
7
0
10,520
1


there are no bios screen after my machine restart.
 

mrlongshen

Honorable
May 16, 2013
7
0
10,520
1
I have solve this problem by changing to new cmos battery, this problem happen due to bad cmos battery. This is my solution. Thanks @philip corcoran, i promise i will never change the bios setting anymore. hehe :) Topic closed.
 

Joergen Andersen

Estimable
May 27, 2014
1
0
4,510
0


Hi,

do you have a link to a manual/video showing how to change the CMOS battery ?

Thank You,
Joergen
 

TRENDING THREADS