ASUS TP300L not charging, no charging light, runs fine on battery

samjohnc

Commendable
Oct 4, 2016
9
0
1,510
1
My ASUS TP300L has stopped charging and the charging indicator light does not light up. The laptop works fine but is clearly running off the battery, even when plugged in (and the battery is almost dead now!)

I have checked the power chord voltage and it seems to be working fine. The situation is the same (no power, no light) when the laptop is turned off.

My laptop had run an update just before I noticed this issue but, given the nature of the problem, I suspect this may be a hardware problem, and that this is just a coincidence.

I have spent a long time looking for other answers but have not found anything conclusive. Any thoughts you have would be super helpful - or if you can point me to another conversation I've missed.

Thanks
 

samjohnc

Commendable
Oct 4, 2016
9
0
1,510
1
Hi Webworkings. Thank you for your reply, I really appreciate your trying to help. Sorry for not replying sooner. I tried rolling back the update - not expecting it to work, but it fixed the problem! I don't know exactly why (and had suspected it may be a hardware) but just glad that it's working now!
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
parg0 Laptop Tech Support 0
kath123k Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 1
len-flex-3 Laptop Tech Support 1
F Laptop Tech Support 4
A Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 3
R Laptop Tech Support 1
V Laptop Tech Support 2
L Laptop Tech Support 1
W Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 4
J Laptop Tech Support 1
E Laptop Tech Support 4
A Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 1
H Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY