Creative x-fi titanium only works on one jack

nitu

Distinguished
Jan 22, 2011
3
0
18,510
0
Hello,

I just bought Creative X-Fi Titanium SB for my Logitech Z5500 speakers with
AMD 9850 Quad Processor 2.50 GHz,
Motherboard GA-MA78GM-S2H(rev1.1),
2 GB Ram(Kingstone),
Win 7 64 bit
after configuring card with latest downloads from creative support , I am unable to get sound from two jacks(Orange & Black) out of three only green jack is working and the sound is coming from all speakers(5.1)with this green jack but orange and black jacks are giving no response.
Please help.
 

MrWeedgamer

Distinguished
Nov 13, 2011
5
0
18,510
0
You have to tell the software it must use 3 Channel's (5.1) manually. It really should work after all it even worked with my garbage onboard ALC 8890.
 

nitu

Distinguished
Jan 22, 2011
3
0
18,510
0
In console luancher I have given option for 5.1 speakers but still sound comes only from green jack. In speaker setup console option selected is 5.1. Is there any other option to change manually.
 

nitu

Distinguished
Jan 22, 2011
3
0
18,510
0
Gone through Control Panel<Sound & tested speakers but sound comes only from FR & FL not from RR, RL, Centre & S'woofer.
 

trihedral

Distinguished
Jan 20, 2008
19
0
18,570
3
You have to disable the 3D. i can't recall the exact name, but it's on the left tab right next to Crystalizer.

Set it from Xpand to Surround, or just disable it overall and you will start hearing music from RR and RL.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Synthipedia Audio 0
V Audio 1
Jamoymoyyy Audio 1
JoeMB84 Audio 2
M Audio 1
Blood Gulch Audio 0
K Audio 1
TRE IzDOPE Audio 5
A Audio 1
F Audio 1
D Audio 9
R Audio 3
I Audio 4
L Audio 2
T Audio 3
T Audio 1
Soulmachiklamo Audio 1
Z Audio 4
R Audio 2
Helltech Audio 9

ASK THE COMMUNITY