Question Most internet dependent apps dont work, Browser shows weird symbols when searching anything.

May 21, 2021
1
0
10
0
First off, Im pretty sure it has something to do with my wifi. Since the same issue did not happen when i was connected to a different wifi. The device in question is the huawei WAS-AL00.

Its one of the chinese ones that come without any gms. The phone connects without any issue, and google.com works just fine. But the moment i start youtube (youtube vanced in this case) or any other internet application, it tells me that i am not connected.
Firefox says "No safe connection could be established.". As of right now, the only thing that works just fine is opera with google.com. I did not install any gms package. All the other devices work flawlessly with the said wifi.

Ive tried:
rebooting the phone.
rebooting the router.
removing the wifi from the phone and reconnecting.
using a vpn (somehow works)
resetting wifi settings.

If any additional information is needed please do let me know, any help is much appreciated.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
V Android Smartphones 0
Merciah Android Smartphones 0
tracylynnq Android Smartphones 0
S Android Smartphones 0
jmunn82 Android Smartphones 0
DarthZet Android Smartphones 0
Josiah957 Android Smartphones 0
I Android Smartphones 1
S Android Smartphones 1
M Android Smartphones 2
P Android Smartphones 1
A Android Smartphones 1
JamesII Android Smartphones 3
I Android Smartphones 1
N Android Smartphones 1
G Android Smartphones 3
M Android Smartphones 2
T Android Smartphones 1
T Android Smartphones 1
K Android Smartphones 1

ASK THE COMMUNITY