No Sound Problem

jparadise

Prominent
Oct 29, 2017
4
0
510
0
My PC is reading my “headset” as “speakers” and not “headphones”.

I’ve reinstalled Realtek HD Audio Driver many times and disabled front panel jack detection, as this is what I’ve read online but it still doesn’t work and it seems it’s only me with this problem.

The headset works when plugged in the back (I know this is where speakers should go but it wouldn’t work in the front), but surround sound does not work.

On playback devices the speakers and microphone are ticked. When I play a video on YouTube the bars on speakers go up but no sound plays out of my headset. I’m stumped, any help is greatly appreciated.

I have Windows 10 64 bit
My headset is Razer Kraken Pro V2
 

jparadise

Prominent
Oct 29, 2017
4
0
510
0
I mean if it works in the back I’m all for it.
Its just on certain games like The Witcher 3. When I turn away from an NPC while they’re talking I get no sound from them.
 

jparadise

Prominent
Oct 29, 2017
4
0
510
0
I have a MSI 1060 6GB GeForce
I tried and this did not work.
Also I forgot to mention but when I did plug my headset into the back of my pc, it would only work red in green and green in red?
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Z Audio 21
M Audio 1
AiapaecGaming Audio 0
R Audio 1
B Audio 0
D Audio 3
M Audio 0
J Audio 1
LaMouette Audio 1
J Audio 3
A Audio 2
S Audio 3
Kartunz Audio 6
Jamie 8790 Audio 1
simonaplatten Audio 2
M Audio 1
J Audio 2
S Audio 3
2 Audio 3
G Audio 1

ASK THE COMMUNITY