Slow bios startup & no update from manufacturer

ThemeArt

Estimable
Jul 16, 2014
2
0
4,510
0
Hi,
I have a Toshiba Satellite pro L450D (PSLY6E) laptop, and when I start up/ turn on the laptop it takes around 20-30mins to get past the bios and after when it is in the boot phase (loading os) it speeds and there's no problem, so it has to be the bios.

I've formatted it many times and no luck, and I've set the defaults in the bios options too and still nothing. Also I've went on the official toshiba website and they have no bios updates.

So can anyone help me please?
Any response is greatly appreciated.
 

das_stig

Distinguished
Jul 24, 2009
550
0
19,910
117
Disconnect HDD and then go in to BIOS and reset to defaults.

Reboot and see how quick it gets to no boot device found.

If quick, then connect HDD and test again.

If still quick, corrupt bios, make your changes now.

If not quick, dying HDD, hope you made a set of backup DVD's.
 

ThemeArt

Estimable
Jul 16, 2014
2
0
4,510
0


Thanks for the reply, I did the steps you provided and the problem persists and I noticed no changes in the boot time.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Laptop Tech Support 0
A Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 0
gabriel.nicolae313 Laptop Tech Support 1
Beunhaas13 Laptop Tech Support 1
cames Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 2
A Laptop Tech Support 5
doantientai94 Laptop Tech Support 3
Edu2k Laptop Tech Support 5
Matiyo Laptop Tech Support 0
Toastbyte Laptop Tech Support 1
rkj94 Laptop Tech Support 0
E Laptop Tech Support 8
D Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 1
I Laptop Tech Support 1
T Laptop Tech Support 1
K Laptop Tech Support 3
N Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY