Subwoofer not working?

sciamwow

Estimable
Jan 9, 2015
69
0
4,580
0
Hey guys,
I recently got some speakers with a subwoofer that you plug into the speakers themselves. The speakers ended up not working, so I figured I could still use the sub. I plugged it into my phone alone and it works. I then tried plugging it into the subwoofer audio jack on my motherboard (Asus m5a97 r2.0) and went into the Realtek HD Audio Manager. I then set my audio settings to 7.1 and made sure the boxes for "front left and right" and "subwoofer" were selected, but none of the other boxes (center, side pair, rear pair, and surround speakers). The subwoofer is making no noises at all. Can anyone help me? Thank you in advance!
 

sciamwow

Estimable
Jan 9, 2015
69
0
4,580
0


How do I do that?
 

random stalker

Honorable
Feb 3, 2013
97
0
10,610
20
uff... i'd look somewhere in the speakers settings for a keyword like 'bass redirection' and 'crossover frequency'.
creative has it in the console launcher, so guess other sound cards will have something similar too...
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
kep55 Apps General Discussion 0
ShaddyB Apps General Discussion 0
T Apps General Discussion 0
Vandalia Apps General Discussion 1
Genkai Apps General Discussion 1
R Apps General Discussion 1
lorder Apps General Discussion 1
Neon The (Anthro) Umbreon Apps General Discussion 1
D Apps General Discussion 1
R Apps General Discussion 2
L Apps General Discussion 1
S Apps General Discussion 1
G Apps General Discussion 0
T Apps General Discussion 3
N Apps General Discussion 4
T Apps General Discussion 2
I Apps General Discussion 1
G Apps General Discussion 1
D Apps General Discussion 1
rebjane20 Apps General Discussion 2

ASK THE COMMUNITY