Why would an Alienware m9700 (Win XP) not have sound?

myemerald

Honorable
Jul 5, 2013
3
0
10,510
0
I just inherited this Alienware M9700. It works great, except for the sound. I'm not sure if it has a sound card or not, what is the best way to figure this out? It's still on xp, I'm going to upgrade to 7 soon, but until then I would like to have sound.

I have wireless internet connection working. Videos (such as youtube) play, but no sound. This is a laptop I am not at all familiar with so I don't know what to look for to troubleshoot.

The friends who just gave it to me said they downloaded several drivers, don't know which ones though.

Thank you in advance for your help :)
 

turkey3_scratch

Estimable
Herald
Jul 15, 2014
571
0
5,210
89
In the Control Panel search sound and go to "sound devices" or "sound manager" or something along those lines. Check for any grey, disabled speaker systems. You may also have to right-click and select "show disabled devices".
 

myemerald

Honorable
Jul 5, 2013
3
0
10,510
0


It says no sound device, which is strange. The grey speaker systems are there but I can't access them.
I think I'll go ahead and upgrade to Win 7 and see what happens.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
mkbnk Laptop General Discussion 1
X Laptop General Discussion 1
SmokeyDevil Laptop General Discussion 0
R Laptop General Discussion 0
F Laptop General Discussion 0
Starwraith Laptop General Discussion 1
C Laptop General Discussion 0
S Laptop General Discussion 2
mjmani22 Laptop General Discussion 12
P Laptop General Discussion 1
S Laptop General Discussion 5
K Laptop General Discussion 1
C Laptop General Discussion 12
B Laptop General Discussion 3
B Laptop General Discussion 1
H Laptop General Discussion 7
G Laptop General Discussion 2
B Laptop General Discussion 2
W Laptop General Discussion 7
B Laptop General Discussion 17

ASK THE COMMUNITY