Windows 7 Logitech z506 surround sound issues

lobstilops

Estimable
Dec 24, 2014
1
0
4,510
0
Hello. I have issues with my new set of Logitech z506 speakers. All the test sounds work properly for the five speakers (center, FR, FL, RR, RL) and subwoofer. But none of the programs I have tried (games, youtube, movies) will work. It only plays from the front two speakers. I have looked everywhere messing with it, but I can't seem to get it to work. Help?
 

andrew_berge

Honorable
Apr 29, 2013
157
0
10,710
23
Try unplugging the center, rear and sub input cables from the system.
The system is made to upmix a two channel (stereo) signal so that it uses all speakers. If you leave all the cables plugged in though, it thinks it's receiving a 5.1 channel signal, and you get the problem you've described.

Higher end systems have a dedicated button to switch between true or upmixed 5.1 sound, but it doesn't look like yours has one.
 

andrew_berge

Honorable
Apr 29, 2013
157
0
10,710
23
Try unplugging the center, rear and sub input cables from the system.
The system is made to upmix a two channel (stereo) signal so that it uses all speakers. If you leave all the cables plugged in though, it thinks it's receiving a 5.1 channel signal, and you get the problem you've described.

Higher end systems have a dedicated button to switch between true or upmixed 5.1 sound, but it doesn't look like yours has one.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Audio 0
L Audio 2
S Audio 4
sporemasterjw Audio 1
CmdrJeffSinclair Audio 3
M Audio 2
M Audio 4
C Audio 3
I Audio 3
B Audio 3
N Audio 3
fr0stdude Audio 3
J Audio 5
C Audio 2
M Audio 1
K Audio 3
M Audio 4
K Audio 5
marxr87 Audio 6
C Audio 3

ASK THE COMMUNITY