Solved! Microphone has developed slight echo

Status
Not open for further replies.
Mar 17, 2020
2
0
20
1
I'm using an Avantree Bluetooth headset with a mic.
A month ago my mic worked fine, but I started noticing a slight echo in everything I record, recently.
It's quite subtle, it's not like a big booming echo.
I've tried just about everything I can think of to try and fix it...
I've tried disabling mic enhancements, fiddling with the recording device properties, uninstalling and reinstalling audio drivers...

Something a strange that I noticed... in my recording devices, I have 2 recording devices - my Avantree headset and Realtek HD Audio.
Mysteriously, the Avantree headset doesn't show any activity, but Realtek HD Audio does. But when I view my available recording devices in another progam like Audacity or OBS, it just shows the Avantree mic, and that's where I'm noticing echo.
Very odd.
 
Mar 17, 2020
2
0
20
1
I wrote the above post on someone else's behalf.
Turns out he has a physical echo control on his headphones that he was, until today, completely unaware of.
 
Last edited by a moderator:
Mar 17, 2020
2
0
20
1
I wrote the above post on someone else's behalf.
Turns out he has a physical echo control on his headphones that he was, until today, completely unaware of.
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
raphoshi Audio 2
H Audio 1
Alh9991 Audio 0
ToxicWarrior7 Audio 0
I Audio 2
F Audio 1
J Audio 1
J Audio 0
Peeteus Audio 0
pbeans Audio 0
Frsansaris Audio 1
A Audio 2
Godwin123321 Audio 0
MyMicIsAProblem Audio 0
Zyngot Audio 0
G Audio 3
Szaszakk Audio 0
B Audio 1
S Audio 1
N Audio 1

ASK THE COMMUNITY