Question Only one device slow on WiFi network

Oct 30, 2020
7
1
15
0
I have a weird situation and I hope someone can help.

All of my devices connected to my WiFi router have "reasonable" internet speeds except for my laptop which recently slowed to barely usable.
My cell phone and tablet shows speeds of around 5Mbps where my laptop shows speeds of 0.2Mbps. They are all connected to same WiFi and are all in the same area.
I have performed troubleshooting and Windows (10) finds no issue.
I have flushed DNS, removed and recreated network access points, rebooted router and laptop (often) , uninstalled network card and reinstalled.. nothing works.
If I use a LAN cable the speed is normal.
Using new ASUS Viviobook, Windows 10 (all updates done and latest drivers)

Please heeelp
 
Oct 30, 2020
7
1
15
0
Oct 30, 2020
7
1
15
0
My life saver :giggle:. Disabling all start-up items did the trick. I didn't see any that should pose a problem but seems I was wrong . Speeds are back to normal. If I find the offending application, I'll post it back here.
Many thanks
 
Reactions: helpstar
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
live_neutral_ground Laptop Tech Support 0
J Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 2
LoolKovsky Laptop Tech Support 0
K Laptop Tech Support 9
I Laptop Tech Support 4
H Laptop Tech Support 4
Kanda86 Laptop Tech Support 2
dooey123 Laptop Tech Support 2
AverageWhiteGirl Laptop Tech Support 1
T Laptop Tech Support 1
P Laptop Tech Support 1
V Laptop Tech Support 2
N Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 3
B Laptop Tech Support 5
W Laptop Tech Support 1
W Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 4
K Laptop Tech Support 3

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS