Receiver protection mode troubleshooting

Aug 13, 2018
4
0
10
0
Receiver yahama RX- V383
turns on and shuts off . After 3 times goes into protection mode. I reset the receiver turning protect off. How do I diagnose the problem?
 
It would help if you can procure the schematic.

I would inspect the output capacitors, look for sign of burn/bulge.

I would inspect for liquid damaged, burn, dark, overheated components.

I would measure output transistors with ohmmeter for typical junction voltage drop of ~0.6 volts but if they are MOSFET then I don't remember off the top of my head what they should be.

Youtube videos may help.
 

Kursun

Distinguished
Jan 6, 2008
50
0
18,610
7
Shorting at the loudspeaker terminals is number one cause of such failures.

BTW for many decades now, audio amplifiers don't use output capacitors. The have direct-coupled capacitorless output.
 
Aug 13, 2018
4
0
10
0


 
Aug 13, 2018
4
0
10
0
Haventran any wires plugged it in , powered on and shuts off in 2 seconds. Checked compositors and and burns on the board with no signs of damage. Don't have a meter right now. I know there's certain resets you can do but not sure what I'm looking for yet. Also software update but haven't got that far. Hoping it was a common problem with a simple solution. I'll keep researching
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
H Audio 0
Wiggum1623 Audio 0
S Audio 0
G Audio 5
bbbdave Audio 0
C Audio 1
AaronChi Audio 1
E Audio 0
F Audio 1
M Audio 2
Phlump Audio 2
F Audio 0
J Audio 1
M Audio 0
MiketheDilletante Audio 2
wyattspoppa Audio 1
GHNichols Audio 1
DiB17 Audio 1
K Audio 2
N Audio 1

ASK THE COMMUNITY