Front right speaker in 5.1 headset not working

iFergal

Honorable
Nov 16, 2013
8
0
10,510
0
Pretty much the title. Using Tritton Ax Pro+ - has TRUE 5.1 audio, so might be an issue with one of the drivers in the ear.

So, no sound. Tried on earphones, worked in both ears, but significantly quieter on right side.

Planning on getting a relatively cheap sound card, need to fix interference issues anyway, dunno if that will help.
 

chrisso

Honorable
Nov 17, 2013
33
0
10,590
4
I had a similar issue, and bypassing the onboard sound with a cheap card solved the prob. Dont forget to check the phones elsewhere first. Good luck.
 

iFergal

Honorable
Nov 16, 2013
8
0
10,510
0
Thanks for your reply. Will probably be getting the sound card anyway (cheap so meh) - Tried it on my other computer and exactly the same problem, bearing in mind that it is really old/slow. Not sure if this means it might be an actual problem with the driver in the ear or not...
 

iFergal

Honorable
Nov 16, 2013
8
0
10,510
0
Okay, late reply here, finally got my soundcard (late delivery and such).

Didn't solve this problem at all. (Got a Xonar DGX) But it has really reduced the interference I was getting when I had 5.1 selected. (Been using stereo for a while, which is annoying with only one side working, lol.)

Not sure if there is a fix for this, might just be a problem with the headset, feel like getting a proper set of headphones to replace these anyway, not sure.

Thanks anyway!
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Audio 1
C Audio 3
Max Ski Audio 2
SyncMasterBW Audio 2
R Audio 3
G Audio 3
C Audio 1
F Audio 2
D Audio 3
C Audio 1
B Audio 1
S Audio 2
1 Audio 2
R Audio 1
E Audio 3
D Audio 3
Ghost2609 Audio 4
W Audio 3
Belkon Audio 1
P Audio 1

ASK THE COMMUNITY