Laptop shuts off while rendering 3D models in any Autodesk software

nadimintisarvani

Prominent
Dec 23, 2017
2
0
510
0
I have a Dell Alienware 14, bought in the year 2015.

My specs are as follows:
14-inch display (1920x1080 resolution, IPS panel, anti-glare surface) Windows 7 Home Premium 64-bit Intel Core i7-4700MQ quad-core processor (6MB cache, up to 3.4GHz Turbo Boost) Nvidia GeForce GTX 765M graphics card w/ 2GB GDDR5 16GB DDR3-1600 RAM (2x 8GB; max. supported) 256GB mSATA SSD boot drive (LITE-ON LMT-256) 750GB 7200RPM secondary hard drive (Western Digital WD7500BPKT) Blu-ray slot-load reader Broadcom 4352 802.11n/ac wireless LAN Integrated Bluetooth 4.0 Integrated HD webcam 1-year limited warranty Dimensions: 13.3" x 10.7" x 1.6" Weight: 6.1 lbs.

It is in perfect condition. All my hardware has been recently tested and my fans are also clean and there is no heating issue. I'm being able to play games and everything smoothly. My computer is also used for Adobe products like AfterEffects, Premiere , Photoshop, etc and it runs smoothly even with files as large as 3GB and doesn't get stuck. I also use it to make 3D models in AutoCAD, Fusion 360 and 3DsMax.

I run these Autodesk products using my NVIDIA card only and they run really good when I do the modelling. The issue arises when I have to render, even if my laptop isn't too hot, it just shuts off. Completely. I can't seem to understand why. It happens only with Autodesk products. Please help me finding a solution for this. I've been looking everywhere on the internet but didn't find anything.

 

nadimintisarvani

Prominent
Dec 23, 2017
2
0
510
0


I have tested it using temperature testers on PC. Also, The shut down happens just after 12 seconds itself. You said there could be a power issue, do you think it can be caused by a bad battery? I always run my renders on power supply only, though. I am downloading the software and will run the test too, but I'm 70% sure it is not the heating.
 
Jun 7, 2018
1
0
10
0


Am having the same problem this guy have. My own is Hp Elite book 2740p, Intel Core (TM) i7 CPU M 620 @ 2.67 GHz, 4gb RAM, 250 hard drive, the VGA is Intel HD. And all drivers are installed perfectly. Can you help pls find a better solution.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
rayxmf Laptop Tech Support 3
C Laptop Tech Support 9
Aryamaan08 Laptop Tech Support 4
OsamaHad Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 3
B Laptop Tech Support 0
Psychedelico Laptop Tech Support 4
Dougbateman3212 Laptop Tech Support 2
dipudangol Laptop Tech Support 8
R Laptop Tech Support 3
EVE3LYNN Laptop Tech Support 1
charliesfrt Laptop Tech Support 0
K Laptop Tech Support 5
MildmanneredMugi Laptop Tech Support 3
M Laptop Tech Support 1
K Laptop Tech Support 3
L Laptop Tech Support 1
P Laptop Tech Support 3
Abdullahkak11 Laptop Tech Support 1
E Laptop Tech Support 2

ASK THE COMMUNITY