My laptops wifi works for a few minutes after restarting and then suddenly doesn't connect and then the networks disappear?

Slavegamer

Estimable
May 5, 2014
13
0
4,590
5
I would check for network drivers update . The mother board chipset drivers would contain the network adapter drivers , if those are not up to date that would cause the issue. Maybe look at your PC vendors website for any updates to the hardware. Assuming the drivers are up to date , I would next take a look at the modem or router for the same thing. The vendors website should have either driver updates , also firmware updates for your modem/router . That being updated and all if your still having issue then I would look at modem/router wifi settings and try the defaults . Restart pc after any changes you make to modem/router. Sometimes simply unplugging the modem/router and the cable for a minute or two and restarting the pc after can help. If its an older pc , or modem/router it is likely to have updates to its drivers or firmware, you can find these on the vendors website . Good luck
 

Slavegamer

Estimable
May 5, 2014
13
0
4,590
5
I would check for network drivers update . The mother board chipset drivers would contain the network adapter drivers , if those are not up to date that would cause the issue. Maybe look at your PC vendors website for any updates to the hardware. Assuming the drivers are up to date , I would next take a look at the modem or router for the same thing. The vendors website should have either driver updates , also firmware updates for your modem/router . That being updated and all if your still having issue then I would look at modem/router wifi settings and try the defaults . Restart pc after any changes you make to modem/router. Sometimes simply unplugging the modem/router and the cable for a minute or two and restarting the pc after can help. If its an older pc , or modem/router it is likely to have updates to its drivers or firmware, you can find these on the vendors website . Good luck
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
JudeDev123 Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 0
R Laptop Tech Support 0
giulio49 Laptop Tech Support 0
Jirky Laptop Tech Support 0
Cybertech119 Laptop Tech Support 1
Suplink Laptop Tech Support 0
A Laptop Tech Support 0
MonkeyZki Laptop Tech Support 0
Mannicxils Laptop Tech Support 13
K Laptop Tech Support 0
A Laptop Tech Support 0
F Laptop Tech Support 1
Isaiah90 Laptop Tech Support 0
Pentovillianking Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 3
J Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 2
K Laptop Tech Support 1
N Laptop Tech Support 7
Similar threads
Question Laptop AC Adapter not working after hitting %100
Question Audio is not working
Question Help! How do I get USB ports working again on Alienware gaming laptop?
Question Cooling fan stopped working while I was using my laptop
Question Keyboard Laptop doesnt work
Question Laptop Fan Stop Working
Question Laptop screen doesn't turn on on windows and at boot but work on linux
Discussion Asus TUF GAMING A17 Laptop Display not working shows image on screen with flash light (malfunctioned during a standard internal cleaning)
Question Laptop Keyboard not always working on wakeup.
Question Integraded laptop mic stops working when i plug in my headset
Question ASUS Laptop AC Adapter Not Working After Installing New Fan
Question Laptop internal screen blank but external works fine
Question some keys on laptop keyboard (same with external keybord) stopped working, why?
Question Audio not working on my HP laptop
Solved! when i plug an ear/headphone into the audio jack into my laptop, it works for like 3-10 minutes and then all of a sudden it stops working.
Solved! After 10-40 minutes laptop keyboard stops working
Solved! New laptop battery works for minute then dies
Laptop won't turn on, works and then breaks with new battery after 30 minutes, and won't run off of AC power
Solved! My laptop don't work any and boot menu loading 10 minutes don't install os plzz help me!
Spilled a small amount of coffee on my laptop, keyboard stopped working 20 minutes later, any fixes?

ASK THE COMMUNITY