Optical drive stops working.............. I am stumped...

Jul 3, 2018
2
0
10
0
I have 10 Dell E6430 laptops and each and every one of them the optical drive stops working when i load defaults in the BIOS.

To try get the optical drive working I have:
1. Updated BIOS to the latest.
2. Loaded all drivers using dell assist program.
3. Uninstaling and reinstalling optical drive in device manager (it shows as installed)
4. Checking every option in the BIOS to make sure the optical drive isn't disabled
5. F12 dell diagnostic shows it as installed and working fine.

I am totally and utterly stumped on this one.

Does anyone have any ideas?

To clarify the optical drive will NOT light up, or open even immediately during boot up. Let alone in windows. Device manager shows it as installed and working fine.

It works absolutely fine before I load defaults on the bios. The reason I load defaults in the bios is because theres many areas in the bios which have been messed with that is causing me problems with my software I install.
 
Jul 3, 2018
2
0
10
0

Yup. Since i have 9 or 10 of these laptops.

When the first stopped working after i loaded bios to defaults. I tried another drive in that laptop = Didn't work. I then tried the original drive in a laptop i didn't load defaults on = Works fine.

I am totally stumped.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
K Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 1
K Laptop Tech Support 9
T Laptop Tech Support 7
D Laptop Tech Support 2
nascar895 Laptop Tech Support 3
M Laptop Tech Support 8
J Laptop Tech Support 6
S Laptop Tech Support 17
R Laptop Tech Support 2
N Laptop Tech Support 4
S Laptop Tech Support 1
I Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 2
K Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 2
S Laptop Tech Support 8
E Laptop Tech Support 6

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS