Fraps insane lag.

micdoodle8

Distinguished
Oct 4, 2011
1
0
18,510
0
Hello,

I seem to have a problem while running Fraps.

When not recording, I get an average and consistent FPS of 250... but when I press record, drops to a max of 12fps, but stays around 5fps.

I have read other posts about using a separate hard drive, but I am already doing that. I have a 60GB OCZ Vertex 3 as my primary drive, running Windows 8, and a 1TB Western Digital Cavier Black as my data (and Fraps) drive.

What could be wrong? Is there any way to tweak the settings in either Fraps or Windows to get a decent (or at least playable) FPS rate?

Thanks in advance.
 

TenPc

Honorable
Jul 11, 2012
30
0
10,580
0
FPS of 250 is rather high so you must be using a high end rig however, when recording, the recorder can only record at about 25 to 30 frames per second. It uses a lot of cpu power so try it on a cold PC rather than after playing for several hours.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
G Apps General Discussion 1
S Apps General Discussion 1
M Apps General Discussion 4
M Apps General Discussion 1
CmdrJeffSinclair Apps General Discussion 4
F Apps General Discussion 6
O Apps General Discussion 4
R Apps General Discussion 7
Wayfall Apps General Discussion 5
C Apps General Discussion 1
S Apps General Discussion 6
R Apps General Discussion 4
H Apps General Discussion 1
shiftyape Apps General Discussion 4
R Apps General Discussion 1
G Apps General Discussion 1
A Apps General Discussion 4
QCube Apps General Discussion 4
TitusRaven Apps General Discussion 7
A Apps General Discussion 6

ASK THE COMMUNITY