Lenovo Y50-70 (Turbo boost) after waking up from sleep mode problem

Nightbolterz

Estimable
Sep 26, 2014
10
0
4,560
0
Hello, everyone!
I noticed that when when i'm waking up my laptop from sleep mode, somehow the Turbo boost starts to run by it self and my laptop using 3.5GHz speed instead of 1.8GHz of maximum 2.5GHz.



(I didn't run anything like games... what usually run the Turbo boost mode. I just wake up my laptop from sleep).

I'm using: "High performance" Power option.





My Laptop:

Lenovo Y50-70
Processor: Intel® Core™ i7-4710H Q Quad Core (2.5 GHz, Intel Haswell Architecture, Features Intel Turbo Boost up to 3.5GHz)
RAM : 16GB (DDR3 1600MHz)
GPU: NVIDIA GeForce GTX 860M 4GB GDDR5
HD: Hybrid 1TB (5400RPM) Sata + (SSHD 8GB)
 

Quixit

Estimable
Dec 22, 2014
62
0
4,610
11
I've had this type of issue with laptops before, and it's been fixed with updated BIOS. You should try updating yours to see if it corrects your issue. I don't have this same model so I can't be sure.
 

Nightbolterz

Estimable
Sep 26, 2014
10
0
4,560
0


Quixit, Just updated BIOS as you said. But the problem still exist.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
D Laptop General Discussion 1
Vaishu92 Laptop General Discussion 3
Faiz Ellil Laptop General Discussion 0
D Laptop General Discussion 0
Aragorn Ann Laptop General Discussion 1
R Laptop General Discussion 1
D Laptop General Discussion 0
Natedoog Laptop General Discussion 1
Mothana solaiman Laptop General Discussion 0
M Laptop General Discussion 0
R Laptop General Discussion 3
agaitan026 Laptop General Discussion 19
D.Maya Laptop General Discussion 0
G Laptop General Discussion 3
R Laptop General Discussion 0
C Laptop General Discussion 0
jamie149 Laptop General Discussion 0
shingekichan Laptop General Discussion 1
Motherleche Laptop General Discussion 1
Helpthiscat Laptop General Discussion 2

ASK THE COMMUNITY