Solved! No bootable device

Dec 19, 2020
1
0
10
0
Acer 315-51-757c laptop, new WD hard drive, still says no bootable device on startup. Boot menus shows HD as HDD1 and 1st on boot priority order. What am I missing? Also, boot mode is UEFI, secure boot is enabled.
 

Deciplox

Great
Dec 8, 2020
54
1
85
7
Acer 315-51-757c laptop, new WD hard drive, still says no bootable device on startup. Boot menus shows HD as HDD1 and 1st on boot priority order. What am I missing? Also, boot mode is UEFI, secure boot is enabled.
Secure boot is the issue i think.


Try booting into your bios, set bios password and enable legacy support (this should disable secureboot), save the settings and reboot.
DO NOT click anything whilst rebooting as a screen will appear with a password, just retype what you see on the screen and hit enter.

Let me know how it goes.

thanks
 

Deciplox

Great
Dec 8, 2020
54
1
85
7
Acer 315-51-757c laptop, new WD hard drive, still says no bootable device on startup. Boot menus shows HD as HDD1 and 1st on boot priority order. What am I missing? Also, boot mode is UEFI, secure boot is enabled.
Secure boot is the issue i think.


Try booting into your bios, set bios password and enable legacy support (this should disable secureboot), save the settings and reboot.
DO NOT click anything whilst rebooting as a screen will appear with a password, just retype what you see on the screen and hit enter.

Let me know how it goes.

thanks
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
B Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 2
dooey123 Laptop Tech Support 2
Tomtom31 Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 3
P Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 2
JordanNg Laptop Tech Support 1
Aghil Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 0
Mr630 Laptop Tech Support 1
Alwise901 Laptop Tech Support 3
D Laptop Tech Support 4
J Laptop Tech Support 3
L Laptop Tech Support 5
Y Laptop Tech Support 2
T Laptop Tech Support 1
R Laptop Tech Support 2
J Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY