No connections are available

mjdamore

Prominent
Jan 22, 2018
5
0
510
0
Dell XPS M1730, Windows 7 Pro, Dell wireless 1505 Draft 80211n and generic USB 802,11ac. High end Linksys router with numerous devices connected. Recently tested 3 old laptops (running XP, 7, 10) with no wireless issues. Can connect ethernet. Can enable both wireless devices. Always get "Not connected - No connections are available" Have spent a lot of time on this but will do whatever you suggest.
 

mjdamore

Prominent
Jan 22, 2018
5
0
510
0


Wireless USB so no wires. What did you have in mind?
 

mjdamore

Prominent
Jan 22, 2018
5
0
510
0


Well the USB device shows up as enabled when I test it and the internal Wifi does too. So both devices look fine to the laptop when I try them and both have the latest compatible drivers. I used the USB in case the internal WiFi had failed on the system board. It seems there is a fundamental problem here. I also went into the BIOS and checked the settings and tweaked them per some advice on the M1730 specifically.

While not a genuine tech, I have had a lot of experience but I am confounded here.
 

robert600

Distinguished
Jan 19, 2012
608
0
19,260
125
I can't quite remember where the on board card is - I think it's right there when you pull the ram cover off. If it's easy to get to ... try physically removing it and just use the usb card. Worth a try IMHO
 

mjdamore

Prominent
Jan 22, 2018
5
0
510
0


Interesting. I've had this (and it's sister) apart a few times to re-paste the GPUs and I don't look forward to it but I will put it on "the list" since the internal failure could have repercussions. Good suggestion.
 

robert600

Distinguished
Jan 19, 2012
608
0
19,260
125
I don't think it has to come apart at all - is it not right there when you take the plate off the bottom (the one you remove to access the ram ... I've never known the name of these covers?)?
 

robert600

Distinguished
Jan 19, 2012
608
0
19,260
125
That's great ... well done! Nice to think of someone using a M1730. I'll have to dig mine out and fire it up - I used to like the light show it put on lol. I'm trying to remember why I tucked it away ... I think I was having trouble with the 5.1 sound and got frustrated.

 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Laptop Tech Support 0
Ominous Potato Laptop Tech Support 0
D Laptop Tech Support 0
derbu Laptop Tech Support 0
Francesckosky Laptop Tech Support 2
theonceler48 Laptop Tech Support 1
I Laptop Tech Support 1
spardom Laptop Tech Support 1
Averyonetimeuser Laptop Tech Support 0
B Laptop Tech Support 0
Skhaloo Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 23
B Laptop Tech Support 2
P Laptop Tech Support 1
darren12341234 Laptop Tech Support 1
Coldheartednite Laptop Tech Support 8
Somlu1 Laptop Tech Support 7
O Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 0
S Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY