Realtek HD Audio Manager Issue

Jorevan

Honorable
Jul 19, 2013
2
0
10,510
0
I'm using Realtek HD Audio Manager presumably part of the drivers for my motherboard's audio, but at seemingly random intervals the notification area keeps coming up with "You just unplugged a device from the audio jack." The only audio I am using is going through an HDMI cable and nothing is being unplugged. This message is a bit irritating and I would appreciate any help in finding a solution. Thanks.

Intel Core i7-4770K 3.5GHz Quad-Core Processor
Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150 Motherboard
Gigabyte GeForce GTX 770 4GB Video Card
Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory
Sandisk Ultra Plus 128GB 2.5" Solid State Disk
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Windows 7 Home Premium 64bit
 

clutchc

Distinguished
Apr 22, 2009
418
1
19,215
93
Try opening the Realtek Audio Manager and clicking on the folder icon on the right side. A dialog box should open allowing you to disable notifications. That doesn't explain why it is happening, but it might fix the issue.
 

Jorevan

Honorable
Jul 19, 2013
2
0
10,510
0
This would be a suitable workaround although I just noticed that when this message comes up the audio does stop working for about a second.

EDIT: No it doesn't, nevermind.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
BroccTree Apps General Discussion 9
A Apps General Discussion 6
H Apps General Discussion 1
K Apps General Discussion 8
P Apps General Discussion 19
C Apps General Discussion 1
P Apps General Discussion 1
F Apps General Discussion 2
M Apps General Discussion 1
B Apps General Discussion 3
A Apps General Discussion 5
M Apps General Discussion 2
ty55 Apps General Discussion 11
Rangan Das Apps General Discussion 1
L Apps General Discussion 1
F Apps General Discussion 2
M Apps General Discussion 2
H Apps General Discussion 4
J Apps General Discussion 1
G Apps General Discussion 2

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS