Ridiculously high temperature reading in HWMonitor

Xander314

Distinguished
Jul 24, 2011
2
0
18,510
0
In HWMonitor, the following temperatures are read:
SYSTIN 25C
CPUTIN 33C
AUXTIN 82C

I'm guessing the first is the motherboard, and the second is the CPU of course. These two readings are in line with what I get under Linux using lm_sensors. However, what on earth is this 'AUXTIN' reading, and why is it so high? Is it a broken sensor? Broken software? I haven't overclocked anything as yet.
 

madrich

Honorable
Aug 15, 2012
3
0
10,510
0
Check your fan connections, my AUXTIN read 949F. One of the pins came loose in the 4 pin connector, that one was loud anyway so it's gone and no more high temp AUXTIN.
 

madrich

Honorable
Aug 15, 2012
3
0
10,510
0
Sorry, what I meant is a fan that was connected with a 4pin molex - the ones used to plug in the old IDE drives - one of those pins came loose.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
P Apps General Discussion 1
M Apps General Discussion 3
Z Apps General Discussion 3
C Apps General Discussion 2
A Apps General Discussion 1
sm1ley Apps General Discussion 1
T Apps General Discussion 2
I Apps General Discussion 3
S Apps General Discussion 6
T Apps General Discussion 2
Z Apps General Discussion 1
T Apps General Discussion 2
M Apps General Discussion 4
H Apps General Discussion 10
A Apps General Discussion 2
EagleDesignInc Apps General Discussion 5
S Apps General Discussion 3
V Apps General Discussion 2
1 Apps General Discussion 9
wutangfan Apps General Discussion 4

ASK THE COMMUNITY