Solved! Samsung S9+ (Factory Unlocked) Bad Signal on T-Mobile?

Wooohah

Commendable
Oct 2, 2016
1
0
1,510
0
Anyone have issues with a poor signal on an unlocked Galaxy S9 Plus (Dual Sim)?
I upgraded to this phone from an iphone 5c and I noticed I generally have very low bars. I checked my dBm and It seems to be worse than the iphone. My speeds are also pretty slow.
I was getting single digits when I was doing a speedtest at one point.

I went to my carrier (T-mobile) and had them check the phone up. They verified the APN settings and said all the settings were good to go. When I was in the store, I was getting full bars, walk out of the store, take a left and literally 50 feet away my bars drop to 2.

I also never seem to get the LTE symbol in my taskbar. The phone shows as being connected to LTE, however it just shows as 4G. Though I've heard this is a feature specific to the "international" version.

Anyone have experience on how to fix this? I like the phone, but I can't deal with a poor signal.
The T-mobile employee said that he's seen signal issues with a lot of the S9's and he says it seems to be just the unlocked versions. However he didn't have much in terms of how to fix it.

Everything is up to date.
 

hang-the-9

Titan
Moderator
If the employee said it was happening with other S9 models, I would try Samsung support and see what they say. Likely the blame will go back to the carrier, then back to Samsung, then back to the carrier. In about a year one of them will find a bug that will fix this.
 

hang-the-9

Titan
Moderator
If the employee said it was happening with other S9 models, I would try Samsung support and see what they say. Likely the blame will go back to the carrier, then back to Samsung, then back to the carrier. In about a year one of them will find a bug that will fix this.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
A Android Smartphones 1
M Android Smartphones 1
A Android Smartphones 1
J Android Smartphones 2
K Android Smartphones 6
I Android Smartphones 2
N Android Smartphones 1
K Android Smartphones 1
K Android Smartphones 4
E Android Smartphones 1
A Android Smartphones 1
K Android Smartphones 1
J Android Smartphones 1
C Android Smartphones 1
J Android Smartphones 0
J Android Smartphones 1
J Android Smartphones 1
J Android Smartphones 1
S Android Smartphones 1
T Android Smartphones 1
Similar threads
How to setup samsung galaxy j7 mobile after factory reset has been made and i have forgotten my google id
i did a factory reset on my samsung galaxy j6 but it is asking for an account from the previous owner of the phone but i do no
I am not able to factory reset my Samsung wave y
Samsung Galaxy J1 doesn't recognize SD card after factory reset
How do I see my games that I moved to sd card after factory reset on samsung tab 4. I moved these apps via the applications in
Samsung S7 - factory reset itself & wiped SD card?
haw can I removed the privacy protection password of my Samsung A8.I factory reset my phone but still having they problem
I have a samsung phone, I did a back up before a factory reset to my gmail account, but I did not have a samsung account, 6 of
Override an unauthorized factory reset for samsung galaxy 5
I have a Samsung Galaxy C7 Factory Unlocked smartphone, great phone!! I am currently using Straight Talk wireless which in my
my samsung j3 wont let me do a factory reset....
Samsung galaxy Express 3 freezes, updates, factory resets.
Restoring photos and contacts on Samsung s6 after factory reset
how to get my samsung galaxy S4 out of safe mode when its stuck in it and after I have done a factory reset
How to perform a factory data reset on the Samsung Galaxy S7
how to get my Samsung galaxy s4 back to data settings after a factory reset and no I had no backup that saved my data
I did a factory reset on my samsung galaxy prime but it is asking for an account from the previous owner I have had the phone
i have factory restored my samsung phone and lost all my photos can i get them back
I want my old gallery pic back I reset factory code my android Samsung A500
Samsung S Duos(GT-7562) not working after Factory restore

ASK THE COMMUNITY