Solved! Toshiba Satellite Pro A300 has blown two power supplies?

Jimbo55

Distinguished
Feb 6, 2012
6
0
18,510
0
Maybe a little more context to the story would be useful. Please explain with a bit more detail.
Well. I have just reformatted hard drive and installed windows 7 with updates and relevant software. The battery is defunct so I left it out. No sooner had I had it running for maybe an hour it switched off. Checked the power supply and found it dead. Fortunately I had a spare in the shed. This ran the laptop for another few minutes and this battery died too. Both PSU's were original Toshiba ones for the said laptop. I am loathe to try another until I can spot the cause. The fan is clean and there is no overheating. Thanks for your help.
 

Jimbo55

Distinguished
Feb 6, 2012
6
0
18,510
0
The old power supplies are both dead (checked with my multimeter) and I am loathe to buy another. I will try with another psu from an Acer with the battery in and let you know. Thanks for your help.
 

Jimbo55

Distinguished
Feb 6, 2012
6
0
18,510
0
Latest. Put the old battery in. Ran the laptop with a Fujitsu PSU. So far running OK. NEVER taking the battery out. LOL. Thanks for all the help.
 
Last edited:
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
nicole50119 Laptop Tech Support 0
savedlema Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 2
Andy craepher Laptop Tech Support 0
R Laptop Tech Support 5
Hydr0FluoricAcid Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 3
S Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 0
lexahrro Laptop Tech Support 1
P Laptop Tech Support 3
Wedel25 Laptop Tech Support 0
L Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 1
P Laptop Tech Support 6
V Laptop Tech Support 2
N Laptop Tech Support 0
N Laptop Tech Support 4
C Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY