Solved! USB ports shortcircuit?

Sep 1, 2020
1
0
10
0
Hi!

This is my first post on this forum, so hello to everyone and thank you :)

I have an issue with my laptop (Lenovo Z50-70): some days ago I plugged in a powered USB hub to the computer, and just after that it shutdown and nothing happened after a few minutes, when I was able to turn it on again.

Now both USB port attached to the motherboard do not work: they are recognized in either Windows and Linux but they don't receive any power, so when I connect something to them they just don't work. However, the other USB port that is in an independent board with the audio jack and SD card reader works.

I notice that when macOS starts (Hackintosh) it shows that the USB ports have an overcurrent: "AppleUSBHostPort::interruptOccurred: overcurrent detected".

Maybe it was a shortcircuit?

So I don't know what to do to fix it. Maybe it's something physical and these two USB will not work anymore, or can I just clear the CMOS by removing the BIOS battery, or what? Any clue?

Thank you so much in advance for your help! :D
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Xubair Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 2
ricndraaa Laptop Tech Support 1
Z Laptop Tech Support 0
thy unsung hero Laptop Tech Support 1
Capturis Laptop Tech Support 0
M Laptop Tech Support 1
Mylaptopbrokie Laptop Tech Support 0
Kholens Laptop Tech Support 3
C Laptop Tech Support 0
G Laptop Tech Support 9
R Laptop Tech Support 0
Antunes_Tiago Laptop Tech Support 0
R Laptop Tech Support 1
B Laptop Tech Support 2
S Laptop Tech Support 2
Roshan35 Laptop Tech Support 0
Thewhitewalker99 Laptop Tech Support 1
Connoru Laptop Tech Support 6
A Laptop Tech Support 2

ASK THE COMMUNITY