WD-82837 has horizontal black bar in picture after replacing DMD chip.

Psycho Guppy

Estimable
Jul 10, 2014
3
0
4,510
0
I just replaced the DMD chip in my DLP TV. It fixed the problem with the white spots, but now I have a solid black bar running (mostly) horizontally across the screen. It's a couple inches wide and runs across the entire screen.

Obviously, something happened while I was replacing the DMD chip in the light engine. So, the question becomes, "What did I muck up in the process?"

I didn't force any connectors, and I was grounded during the entire operation. Help!!

On a side note, I saw online that the same problem was caused by a bad ribbon cable connection on a completely different kind of TV (LCD I think). There is a ribbon cable on the light engine I saw when I was replacing the DMD chip, but I didn't disconnect it and it *looks* properly seated.
 

Psycho Guppy

Estimable
Jul 10, 2014
3
0
4,510
0
The DMD Board was misaligned slightly. I took the DMD chip back out and reseated it. Then I made sure I very carefully reinstalled the entire board. After I got everything back in the TV again it worked great!
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
R Streaming Video & TVs 1
D Streaming Video & TVs 2
S Streaming Video & TVs 1
A Streaming Video & TVs 2
C Streaming Video & TVs 1
H Streaming Video & TVs 1
T Streaming Video & TVs 8
A Streaming Video & TVs 2
A Streaming Video & TVs 1
N Streaming Video & TVs 1
R Streaming Video & TVs 3
glitterninja Streaming Video & TVs 5
R Streaming Video & TVs 1
nichos Streaming Video & TVs 2
F Streaming Video & TVs 2
A Streaming Video & TVs 1
R Streaming Video & TVs 1
S Streaming Video & TVs 1
B Streaming Video & TVs 2
B Streaming Video & TVs 1

ASK THE COMMUNITY