Solved! ZTE Zmax battery drops to 0% on reboot

Angelisse007

Honorable
Oct 5, 2013
1
0
10,510
0
My ZTE ZMax is a great phone but recently, even with the phone battery at 58%, on reboot the battery charge shows 1% and quickly drops to 0% and shuts down. When I plug in charger, the battery display shows 58% and charging.

Any ideas?
 
Sounds like your battery is going bad and is going to need replacing.

It is extremely common for a battery to give a false reading, false percentage of charge amount, when it is going bad. It is because it holds less and less of a charge. While they should say it only has say 5% left or after charging say it only has 5% charge, for some reason they aren't set up that way. Instead they will often say they have a much larger percentage of a charge when they have almost none.

The only resolution is to get the battery replaced.
 
Sounds like your battery is going bad and is going to need replacing.

It is extremely common for a battery to give a false reading, false percentage of charge amount, when it is going bad. It is because it holds less and less of a charge. While they should say it only has say 5% left or after charging say it only has 5% charge, for some reason they aren't set up that way. Instead they will often say they have a much larger percentage of a charge when they have almost none.

The only resolution is to get the battery replaced.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
R Android Smartphones 0
H Android Smartphones 0
R Android Smartphones 3
Jack Five Android Smartphones 0
Myronazz Android Smartphones 1
F Android Smartphones 0
J Android Smartphones 0
D Android Smartphones 3
mk33hl Android Smartphones 0
H Android Smartphones 0
B Android Smartphones 2
S Android Smartphones 1
S Android Smartphones 0
Utkarsh5474 Android Smartphones 0
J Android Smartphones 2
velocityg4 Android Smartphones 0
Hannaan Rashid Android Smartphones 3
ModestasM Android Smartphones 1
G Android Smartphones 1
E Android Smartphones 1

ASK THE COMMUNITY