Help,couldn't connect properly to the internet using wireless.

iRhyThMz_95

Honorable
Oct 26, 2012
3
0
10,510
0
hai,i,m running a netbook intel atom 1.6Ghz windows 7 1 GB Ram.
i had this issue going online after formating.
i've installed the drivers and all but i still manage don't know why i couldn't
solve this issue.
The problem is,my wireless lan goes dead everytime after online for about 15 minutes or later.
i don't even remember when i managed to get full access online internet for 6 or 12 hours straight.
My modem is on,everything is fine,i had a desktop it connected,my iphone is on wireless
so does a xperia x8 and a mini galaxy GT-5570 also able to recieve and goes online. No issue
at all. Only my netbook is having issue connecting it. And i notice, everytime when i charge
the battery of my netbook,it goes dead pretty quick,especially when its heating up.
When its hot or charging my netbook,i couldn't enjoy using it for less than 15 minutes.
Then,i have to sleep it or hibernate it so then it will recieve my modem line again.
its been a pain in the neck. I never had this issue before formating my netbook.
Any suggestion or ways to solve this issue on my own without sending it to workshop?
 

dodger46

Distinguished
Nov 19, 2011
110
0
18,660
10
Sounds like two separate issues, 1st it needs a new battery, and 2nd it's getting too warm. If the fan is clogged with dust it may need to be dismantled and cleaned, unless you're technically minded this is best done by a professional. Not too difficult if you have a good Service Manual, what make of Netbook is it?
 

vizgl

Honorable
Oct 23, 2012
6
0
10,510
0
This sounds like your hardware is overheating. Did this netbook come with Windows 7 because it doesn't even appear to meet the requirements of Windows 7. I suggest not using Windows 7 since its clearly the reason its overheating.
 

iRhyThMz_95

Honorable
Oct 26, 2012
3
0
10,510
0
 

iRhyThMz_95

Honorable
Oct 26, 2012
3
0
10,510
0
Are any if the issue i stated above related to adapter faulty overheating or even the adapter driver corrupted? Or the settings is wrong for my wirelesss configuration?
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
B Laptop Tech Support 0
Skhaloo Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 18
B Laptop Tech Support 2
P Laptop Tech Support 1
darren12341234 Laptop Tech Support 1
Coldheartednite Laptop Tech Support 8
Somlu1 Laptop Tech Support 7
O Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 0
S Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 2
Shrey30 Laptop Tech Support 0
A Laptop Tech Support 2
JoeMcFly Laptop Tech Support 2
F Laptop Tech Support 7
WadeCastle Laptop Tech Support 0
Fiona 123 Laptop Tech Support 3
S Laptop Tech Support 2
LeeView Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY