Solved! New Asus laptop suddenly takes ages to boot, 2 TB HDD went missing

Status
Not open for further replies.
Mar 4, 2018
1
0
10
0
Hello. I was playing a game but had to restart and my laptop got stuck on asus boot logo. Automatic system repair would only show an empty black screen, diskpart when launched from cmd using a Windows installation disk would freeze and when I got it to work it only showed my HDD 1 out of 5 times until it stopped showing it at all. I managed to re-install Windows after hours of trying, but boot time went from 10 seconds to more than a minute.

I am able to see my HDD in bios, but nowhere else. Not even disk management. It used to be labeled as Disk 1, not I only have Disk 0, which is my SSD.

Laptop specs :

16 GB RAM, Intel i7 7500U 2.7-2.9 GHz, 64 bit Windows 10, 2 TB HDD /st2000lm-1r8174/ that went missing, 512 GB Sandisk SSD.

HDD is not showing up in Device Manager either. I am mostly concerned about the boot time. Could it be because of Windows trying to work with the damaged HDD?
 
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
B Laptop Tech Support 0
V Laptop Tech Support 3
jzhnfxm Laptop Tech Support 0
F Laptop Tech Support 0
Haika Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 1
LotusG22 Laptop Tech Support 1
plasmadiver Laptop Tech Support 0
maverick251722 Laptop Tech Support 1
B Laptop Tech Support 4
Karan Malik Laptop Tech Support 3
A Laptop Tech Support 3
mharte88 Laptop Tech Support 3
1 Laptop Tech Support 0
Capplepar Laptop Tech Support 3
Nyrean Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 2
N Laptop Tech Support 15
F Laptop Tech Support 3
M Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY