Possible motherboard/northbridge problem

odavlias

Estimable
Dec 6, 2015
3
0
4,510
0
I recently got my toshiba satellite P70-A-104 cleaned and also the thermal grease changed. After a while I found out that my usb ports weren't working at all. More accurately whatever usb device (mouses, disk/flash drives) I tried to connect, nothing happened (not even the sound your computer performs when you connect a device). I also noticed that USB xHCI compliant host controller had a warning on my device manager.

After a lot of looking I found out that a, possibly cooling, thing on my motherboard up-side hadn't been screwed during the abovementioned repair.

I tried to update the USB xHCI compliant host controller but it said it was up-to-date.

I tried to boot the pc on Ubuntu desktop (using a flash drive) but although it saw the drive and tried to boot it finally couldn't.

I performed a clean install of Windows 10, using a DVD, yet the warning is still there and my usb's aren't working.

I'm suspecting a northbridge malfunction but I'm confused because every other I/O function is working properly.

Really in need of help :)
Thanks in advance!
 

odavlias

Estimable
Dec 6, 2015
3
0
4,510
0


I don't really think it has to do with the software. I'm worried about a short circuit or something, yet i'm not sure if it has affected the northbridge or the whole motherboard.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
E Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 2
Romanio0089 Laptop Tech Support 2
K Laptop Tech Support 0
ellenleigh122627 Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 4
palas Laptop Tech Support 3
ShovelSaint Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 0
PhillDotBlog Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 0
D Laptop Tech Support 0
Romanio0089 Laptop Tech Support 8
M Laptop Tech Support 0
F Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 3
joyesmoke Laptop Tech Support 1
TheAlienJD Laptop Tech Support 1
Layton99 Laptop Tech Support 4
K Laptop Tech Support 2

ASK THE COMMUNITY