Serious Lag on a high performance setup

TechnoNoob

Estimable
Apr 14, 2015
1
0
4,510
0
I started experiencing persistent lag while playing games that didn't used to be a problem, and I've tried different solutions without success :(

I have an alienware M11x running windows 8.1 with updates installed. Recently, while playing CS:GO, a game that doesn't require a beefy setup, I started getting persistent lag, even on very low settings. The fps would drop to less than 50 and stay there. I'm not running anything in the background, and scans with AVs turn up clean. (I only have the built in Microsoft AV if that makes a difference) Space shouldn't be a problem since I have over 2/5 of my HDD empty, and specs shouldn't be a problem either, besides, I used to be able to play this game on very high settings smoothly. Its worth noting that I encountered this problem in the past, but solved it with a factory reset. Now that it's happened again, I'd like to know of a solution that preferably doesn't require a reset and how I can avoid this in future. Thanks for any assistance!
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
P Laptop Tech Support 5
A Laptop Tech Support 0
C Laptop Tech Support 0
Griff6955 Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 0
D Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 0
worldwarli Laptop Tech Support 1
Capplepar Laptop Tech Support 3
A Laptop Tech Support 1
All_Might Laptop Tech Support 1
Ssshahram Laptop Tech Support 1
Anonymous_VIP_ Laptop Tech Support 2
Uditbh Laptop Tech Support 0
T Laptop Tech Support 0
mcc1984 Laptop Tech Support 0
P Laptop Tech Support 1
iant02 Laptop Tech Support 0
AleHp Laptop Tech Support 0
M Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY