Weird Battery Problem MSI GT70

AA1994

Estimable
Dec 8, 2014
4
0
4,510
0
My MSI GT70 is having weird battery/adapter/jack problems. My dog pulled the charger from the jack quite quickly when passing by and now I'm having problems.

What I'm seeing:

Appears to be on AC, but not charging.
When on AC, percentage of battery left does not change.
When the battery is removed and I try to boot on AC alone, the computer starts and begins to boot but stops after about 5 seconds.
Removing the battery for at least 10 minutes while shutting down the computer does not change anything.
Restarting the computer does not change anything.

I don't know how to calibrate the battery and I was never given advice to do so (despite it being quite necessary for proper battery function, thanks MSI.) and I'm at a loss at what to do.

I'm really worried it might be the jack/motherboard. I can't afford to repair my laptop and the warranty ended two months ago. I have no soldering equipment or experience. This is what I get for a gaming laptop. :(
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
M Laptop Tech Support 4
A Laptop Tech Support 0
vitalApocalypse Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 0
Kelvin Mii Laptop Tech Support 0
parg0 Laptop Tech Support 1
P Laptop Tech Support 21
Vadrif Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 12
I Laptop Tech Support 4
xzahn Laptop Tech Support 8
S Laptop Tech Support 3
L Laptop Tech Support 2
T Laptop Tech Support 2
D Laptop Tech Support 3
C Laptop Tech Support 4
F Laptop Tech Support 17
N Laptop Tech Support 1

ASK THE COMMUNITY