[New CPU] Laptop starts for 3 seconds before shutting down, No display

Jan 16, 2015
3
0
4,510
0
My laptop is the ASUS P50IJ and I recently bought the T9600 and plan to replace the T4300 that came with my laptop.

Whenever I install the T9600, my laptop starts for 3 seconds, with no display, before shutting down. It only happens with the T9600 because when I reinstall the T4300, everything works.

I tried removing my CMOS battery and booting without it with the T9600 but it didn't work. I tried updating my BIOS to a recent version but it still didn't work.

Heres some specs:
OS: Windows 7 64-bit OEM
CPU: Intel Duo Core T4300 (2.1 ghz)
GPU: Mobile Intel 4 series express chipset family
HDD: 2.5 Hitachi 320GB SATA 3Gb/s

Any idea why it won't work?
 
Jan 16, 2015
3
0
4,510
0


I assumed that it would be compatible because they're both PGA-478. And I looked at a website and it showed me a list of CPUs I could upgrade to from the T4300, and the T9600 was one of them.
 

jrrdmchls

Distinguished
Feb 18, 2010
14
0
18,590
5


Sorry my link is not working...

Google search says this.

The T9600 is BGA479, PGA478
The T4300 is PGA478

So I would think that this should work. Unless the version of the T9600 is The BGA479 only for some crazy reason... Have you tried contacting ASUS?

 
Jan 16, 2015
3
0
4,510
0


How do I tell if it is BGA-479?
And I didn't contact ASUS yet just because I didn't think support would be in this field
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 4
R Laptop Tech Support 1
K Laptop Tech Support 2
I Laptop Tech Support 3
M Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 1
B Laptop Tech Support 1
B Laptop Tech Support 6
W Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 12
C Laptop Tech Support 2
S Laptop Tech Support 3
B Laptop Tech Support 1
F Laptop Tech Support 2
A Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 6
T Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 2
Similar threads
My Lenovo laptop battery starts ti charge for about 20 seconds then stops
Laptop starts with black screen, fan stops after 5 seconds
I bought new Haier y11c laptop. When I turn it on, it automatically turns of after 30 seconds. It does not start for some time
Laptop Starts and Shuts Off Within 5 Seconds
Laptop does not start, but shows the power led for one second and then dies
Laptop Fan Turn off after few seconds and isn't start at all
Asus r752s turns on and off automatically every seconds without even pressing the start button over and over
Every time I start up my laptop I get these 5 beeps. I then have to turn off my laptop and the second time it starts up normal
So I have a Dell laptop for school and I tried starting it up and it would turn on for a second then turn off and the battery
Asus laptop starts for a split second then shuts down.
Sony vaio laptop starts up with a black screen then turns off 30 seconds later
Laptop keeps shutting down after a few seconds from a cold start
My Packard Bell laptop starts for a few seconds then shuts down then repeats this untill power removed
HP Elitebook randomly turned off, won't start up again (fan rotates for half a second)
My Packard Bell laptop starts for a few seconds then shuts down then repeats this untill power removed
my hp laptop turn off after few second starting
Apple Laptop starts and then turns off in a few seconds
how to fix a laptop which starts for 30 seconds and it does not display anything on screen and then goes off
All laptops crash on first startup, then fail to fully start up the second time, then starts up fine.
Acer Laptop - fans start for 3 seconds / black screen

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS