Vizio XVT3D554SV Flashing logo, intermittent backlight, no sound or image

Thunder88

Honorable
Jul 9, 2013
3
0
10,510
0
I picked up a dead Vizio XVT3D554SV 55" 3d tv last week for about $100. The man I purchased it from said it just off one day and he got frustrated and just bought another one without bothering to have this one looked at. The TV itself looks beautiful, not a scratch, ding, mark or anything.. looks like it just came out of the box.

Here are the symptoms:

When first plugging in, system does the normal orange/white flashing logo for about a minute, then it goes solid orange. Pushing power button on remote causes logo to go white, and sometimes the backlight turns on. When I first got it home I did the 30 second reset and upon turning it on I briefly saw the vizio splash screen and then it went away, followed by the backlight flickering and turning off. I tried resetting it a couple more times and I never saw the logo again, though the backlight turned on a couple times, and flickered and kicked off a couple times.

The next day I pulled the back off and did a full inspection of caps and chips. I saw no obvious heat damage, bulged or leaking caps, poor connections, etc. the first couple times I tried to fire it up I did get the backlight and could turn it on and off with the remote, but after a few times the backlight no longer comes on and the remote no longer can turn it off. After the initial plugging in and turning on with the remote the unit now does a constant cycle of trying to turn on (white logo for 90 seconds), then turning off and doing the orange/white flashing logo thing.

Diagnosing:

I am seeing correct (I assume) voltage at both sides of the fuses on all boards. The following readings were taken during the white logo part of the cycle, during the orange/white flashing part the only voltage that holds is the 5.1v circuits. During the "on" part of the cycle the inverter board LEDs are on (LED1 constant, LED2 flashing).

The T-com board has 5.1v (f4), 11.98v(f5), and 11.98v(F6) at its 3 fuses.

The main board has 11.98v, 18v, and 5.1v at its 3 fuses.

The inverter board has 28.5v at its 2 fuses. disconnecting the t-com board, the inverter board, or both at the same time doesn't change the on-off cycling.

I ordered a t-comm board as i saw a couple posts on some other forums stating it could be related and it should be here today so I'll be swapping that out to see if the tv's operation is restored.

Any suggestions or test voltage information would be greatly appreciated.

Thank you for your assistance.

Jason
 

Thunder88

Honorable
Jul 9, 2013
3
0
10,510
0
Just to help anyone in the future with a similar issue, the t-comm board was the issue and after replacement the TV is working great.
 

bigsportsfan2

Honorable
Aug 13, 2013
1
0
10,510
0



Hey Thunder , What is a " T-Comm " board , and where do I buy one ? I was watching my Vizio XVT3D554SV tv earlier today when it just shut off and started blinking( The vizio logo that is) . I tried the reset,,,,,,,unplugged it,,,,,held the side power button for about 40 sec,,,,,plugged it in,,,,,,,and pushed the side power button on the tv . Nothing,,,,,it ended up turning solid white,,,,but no pic , no sound, and won't respond by remote . Can't afford a tv repair , so I'm hoping that this T comm board might help me.

This tv is just MONTHS off my 1 years warranty , and I'm SOL with Vizio

Help :(
 

Thunder88

Honorable
Jul 9, 2013
3
0
10,510
0
I bought one on ebay, but here's a link to one I just found: http://www.tristatemodule.com/p-25441-3655-0062-0147-vizio-tv-module-t-con-memc-board-0171-2372-0079-xvt3d554sv.aspx

The board is in the middle, top of the TV. Lay the tv down, remove the stand and all the screws in the back (including the little one by the inputs) and pull the back off. Its the board with most of it covered by a metal shield and a larger black heat sink on the part not covered.

Honestly, first thing I would do is make sure all your fuses are good, all your voltages are correct, etc before replacing the board.
 

churchpark

Estimable
Apr 12, 2015
1
0
4,510
0
Greetings Thunder88

I too am experiencing this dilemma and was wondering is the thread still o[en for conversations?

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bounce:




 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
L Streaming Video & TVs 3
jovanboone Streaming Video & TVs 0
M Streaming Video & TVs 0
F Streaming Video & TVs 0
Hybrid Divide Streaming Video & TVs 0
S Streaming Video & TVs 1
winston89 Streaming Video & TVs 0
J Streaming Video & TVs 3
X Streaming Video & TVs 2
D Streaming Video & TVs 1
Bradagan1 Streaming Video & TVs 1
T Streaming Video & TVs 3
D Streaming Video & TVs 0
A Streaming Video & TVs 4
H Streaming Video & TVs 1
B Streaming Video & TVs 1
B Streaming Video & TVs 2
R Streaming Video & TVs 1
T Streaming Video & TVs 1
J Streaming Video & TVs 1

ASK THE COMMUNITY