booting problem in lenovo a series laptop

DHIVAKARANS

Commendable
Jun 14, 2016
4
0
1,510
0
In bios setup i had changed UEFI secure boot as disabled ,but after that i m not able to boot my laptop ,when i switching it on , only the light blinks and cpu fan running for 10 secs and only black blank screen ,how do i fix this please help me
 
Hi,

Please do try these troubleshooting steps that may help.
- First I would suggest doing another hard reboot, remove the battery an unplug the AC adapter then press and hold the power button for 20 seconds then try booting it up again.
- If it will still not boot up, remove the battery off the laptop then connect just the AC adapter and see if it will boot up or not.
- Do also try a different AC adapter that has the same voltage.
- Next to try is to reseat the RAM's, remove then all for couple of seconds then put them back in making sure everything is seated properly.
- Do also test each RAM's stick one at a time chances 1 RAM stick is just faulty.
- Another test would be to connect an external monitor and see if you'll get any display from it or not.
- Lastly, would be to open the laptop and remove the CMOS battery for a second then put it back in

Hopefully this will help. :)
 

DHIVAKARANS

Commendable
Jun 14, 2016
4
0
1,510
0


 

DHIVAKARANS

Commendable
Jun 14, 2016
4
0
1,510
0


 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
L Laptop Tech Support 1
I Laptop Tech Support 7
W Laptop Tech Support 3
J Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 1
B Laptop Tech Support 2
A Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 2
A Laptop Tech Support 4
M Laptop Tech Support 4
L Laptop Tech Support 4
S Laptop Tech Support 2
A Laptop Tech Support 7
A Laptop Tech Support 6

ASK THE COMMUNITY