HDMI Audio Goes Straight To Monitor Speakers, Not A/V Reciever

UnknownEvil

Honorable
Jan 1, 2013
4
0
10,510
0
Hi,
I currently have a configuration set up as so:
PC --> A/V Receiver --> Monitor (All via HDMI)

The video and audio both stream fine, BUT my receiver doesn't play the audio, my monitors crappy speakers do. I've switched inputs on my receiver, disabled onboard audio, and even set HDMI as my default device. But I still get the same issue. I want the full 5.1 audio, but the sound seems to skip straight to my monitor instead of playing out of my A/V receiver. And my monitors settings don't have an option to disable it's speakers. Is there any way I can get my receiver to play the sound?

Specs:

Computer: Dell Inspiron 531s with Radeon HD 5450 graphics card

Reciever: Sony STR-K7100

Monitor: Asus VE248H
 

UnknownEvil

Honorable
Jan 1, 2013
4
0
10,510
0

thee_prisoner

Distinguished
Why not just send video through the a DVI to the TV? Does your mobo have analog outputs for surround? What mobo do you have? If it does, this might solve your problem since your receiver has the inputs. Which is cool since it's getting harder to find.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Kohaku Bekunin Audio 0
O Audio 4
J Audio 0
ACrashInTime Audio 0
Pcgamer125 Audio 0
Jakubdante Audio 0
K Audio 1
Jimmiew0612 Audio 0
UmmmYes Audio 2
J Audio 0
D Audio 0
B Audio 2
Mymicrophonewontwork Audio 1
I Audio 0
Pronophonic Audio 1
CloudPink Audio 1
G Audio 2
M Audio 0
TheADiv Audio 0
W Audio 2

ASK THE COMMUNITY