Laptop with external gpu problem

Status
Not open for further replies.
Dec 2, 2018
8
0
10
0
Hello. I have laptop 'toshiba satellite l300 1a2' and im trying to connect to it 'gtx 1060 3gb' using this riser: https://s.click.aliexpress.com/e/bniiqC6W

My laptop just doesnt boot when i turn on power supply for gpu. I also tryed using different gpu (dont remember its name, will remember later if needed) but result is the same. When i turn on laptop its cpu fan start spinning and stops after 3 seconds, screen is black, keyboard and mouse/touchpad doesnt seems to be powered. Screen connected to gpu doesnt shows anything too. I can make a video if that will help.

I also tryed turning on gpu when laptop in sleep mode, but its not getting visible in device manager.

Any idea? :(
 
Dec 2, 2018
8
0
10
0
Okey, i hacked bios. Took a while :(. I enabeled hop plug for pci express port, and now laptop see gpu when i connect it while laprop is in sleep mode! I installed nvidia geforce experience and it installed drivers for gtx 750, but device manager shows error 43. Reboot and reinstalling doesnt fixed it. Any idea? Also, maybe i need to change something in bios to make laptop boot with gpu enabled, there is many settings now.
 
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
C Laptop General Discussion 4
C Laptop General Discussion 0
Lonsoag2 Laptop General Discussion 1
S Laptop General Discussion 3
Saladass969 Laptop General Discussion 1
Erin2020 Laptop General Discussion 2
SZilveti Laptop General Discussion 2
asr07005 Laptop General Discussion 3
P Laptop General Discussion 1
B Laptop General Discussion 1
S Laptop General Discussion 1
P Laptop General Discussion 1
R Laptop General Discussion 2
S Laptop General Discussion 1
saroj vs magnito Laptop General Discussion 1
H Laptop General Discussion 0
M Laptop General Discussion 4
A Laptop General Discussion 1
G Laptop General Discussion 1
C Laptop General Discussion 22

ASK THE COMMUNITY