Solved! My Canon EOS Rebel T6i keeps disconnecting & re-connecting when I plug it into my computer

Dice Rollen

Estimable
Jun 9, 2015
10
0
4,560
0
I've had this camera for over a year & lately when I use the cable to connect it to the usb port of my computer it'll open the EOS Utility software & a second later it'll close it saying it's either stopped responding or has been disconnected. It just keeps re-connecting & disconnecting.
 

Dice Rollen

Estimable
Jun 9, 2015
10
0
4,560
0


I checked the power settings & that doesn't seem to be the issue. I've switched back & forth between usb ports & it still does this. I don't necessarily think it's the cable.
But I'll mention that the flip screen viewfinder also seems to have an issue. I can't flip it completely otherwise the image is upside down. The port to connect the camera to my computer is on the same side as the swivel joint of the viewfinder.
 

cin19

Distinguished
Moderator
But I'll mention that the flip screen viewfinder also seems to have an issue. I can't flip it completely otherwise the image is upside down. The port to connect the camera to my computer is on the same side as the swivel joint of the viewfinder.
And you are better to contact the canon repair department.
 

baillieswells

Estimable
May 18, 2015
1
0
4,510
0
Why connect your camera to your PC? I never have done. I always put the memory card in a card reader, and connect the reader to the computer. Much simpler and easier.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
T Digital Cameras 1
L Digital Cameras 1
G Digital Cameras 0
T Digital Cameras 8
R Digital Cameras 1
G Digital Cameras 0
H Digital Cameras 1
I Digital Cameras 4
G Digital Cameras 0
M Digital Cameras 1
G Digital Cameras 0
G Digital Cameras 2
G Digital Cameras 0
Y Digital Cameras 2
The Paladin Digital Cameras 1
M Digital Cameras 0
NewsFromHell Digital Cameras 5
K Digital Cameras 1
M Digital Cameras 1
S Digital Cameras 2

Similar threads


ASK THE COMMUNITY