homeboyboom

Estimable
Jun 13, 2014
3
0
4,510
0
Welcome,

So today for some reason my AI Suite 3 (Dual Intelligent Processors 5) just wouldn't load properly. It didn't show up in the 'Toolbar' section and when looking at its process on the Task Manager then it was sitting at around 1-2 MB of Memory and CPU 0%. I later simply 'End task' the program from the Task Manager and and restart it again from its original Asus file and it went up to 0.1-0.2% CPU and around 82.0 MB of Memory which is normal. I then restarted my PC to see if it would start up normally on startup like it did before but the same process occurred. This is the first time this is happening to my PC with this programme. Any suggestions how I could fix it to the original state were it simply booted up on start and had no issues?

Thanks.


---

Update fixed this problem.
 

atterdag

Distinguished
May 15, 2009
1
0
18,510
0
After I updated my Windows 10 with KB4056892 which should workaround security issues with Intel/AMD processors, I got the same problem with AI Suite.

But its a pretty intrusive emergency fix, so it was kinda expected that "things" would break afterwards.
 

speedydome

Prominent
Jan 5, 2018
1
0
510
0


This is the solution. remove this update and everything work again.
(i hate it these updates.)
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
B Apps General Discussion 7
G Apps General Discussion 2
G Apps General Discussion 3
P Apps General Discussion 6
packersfan036 Apps General Discussion 3
packersfan036 Apps General Discussion 4
T Apps General Discussion 1
Dhandayuthapani Apps General Discussion 1
Zic Apps General Discussion 2
T Apps General Discussion 1
Jackmanj7 Apps General Discussion 1
0 Apps General Discussion 1
Lutfij Apps General Discussion 0
Durwesh Naeem Apps General Discussion 2
N Apps General Discussion 7
G Apps General Discussion 3
D Apps General Discussion 3
B Apps General Discussion 1
lxstuart Apps General Discussion 3
C Apps General Discussion 1

ASK THE COMMUNITY