Asus laptop struck in April setup utility.

Ashiq Rahman

Prominent
Mar 16, 2017
1
0
510
0
Hi, my laptop crashed and when it turned back on it booted into Aptio Setup Utility. When I exit out without saving it takes me straight back to the main menu of the utility, when I save and exit it takes me to the ASUS startup screen for a bit before shoving me straight back into the utility. Model: Asus TP300L, working on Windows 10.
 
Try the following and see if it resolves the problem.

1. In the Aptio Setup Utility, select the "boot" menu and then select "Launch CSM" and change it to "enable".

2. Next select the "Security" menu and then select "secure Boot Control" and change to "disable".

3. Now select "Save & Exit" and press "yes".

4. Once you have done this, hold down the "power" button until the laptop turns off completely.

5. Now you want to power it back on and continually press the "F9" button for about ten seconds or until you are taken to the "Windows Recovery Menu".

6. In here select "Advanced Start Up" and then, once the recovery menu appears, select "Advance Options".

7. Choose "System Restore" and select a date prior to when the problem started.

The computer should now go through the restore process and then start normally for you.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
J Laptop Tech Support 0
K Laptop Tech Support 2
T Laptop Tech Support 0
YoussefChi Laptop Tech Support 4
N Laptop Tech Support 2
Rishabh103 Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 1
K Laptop Tech Support 1
BKHS Laptop Tech Support 2
Poxeh Laptop Tech Support 3
F Laptop Tech Support 0
A Laptop Tech Support 2
Jero_0001 Laptop Tech Support 1
TKU Laptop Tech Support 1
chippy-mx Laptop Tech Support 2
S Laptop Tech Support 3
A Laptop Tech Support 1
awesomeballer69 Laptop Tech Support 0
B Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 3

ASK THE COMMUNITY