Asus X202E UEFI Booting Problem

Guthix1991

Commendable
Mar 26, 2016
2
0
1,510
0
Hello, I accidentally formatted my OS Drive during Windows 8 Installation then I decided to delete the SYSTEM RESERVED and RECOVERY to start over a clean install of Windows 8.1.

After that, I created a UEFI Flash Drive Windows 8.1 using Rufus and then I enter into the BIOS to :
- Disable Secure Boot;
- And put my UEFI USB to top priority.

Now, Here's my problem:
The Laptop won't boot the UEFI Flash Drive I created using Rufus (Loaded with Windows 8.1) and it always returns me back into the BIOS wiithout any errors.
 
Hi,

Please do try this link from ASUS on how to format your laptop the right way. :)

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?76993-Guide-How-to-install-windows-8-8-1-10-The-proper-way-(UEFI-based-installation)

Here's another one: http://www.tomsguide.com/answers/id-2203406/install-windows-asus-x552e-windows-laptop.html

Just use the steps that is selected as Best Solution even though it's for Windows 7, it still does apply when install Windows 8.
 

Guthix1991

Commendable
Mar 26, 2016
2
0
1,510
0
Problem fixed : It seems the computer for creating Windows 8.1 UEFI Flash Drive has a virus named Gamarue, hiding the files in the Flash Drive and replacing them with a shortcut.

That's why the laptop I was repairing won't boot the UEFI Flash Drive properly.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
HumanPerson12 Laptop Tech Support 0
Vahlen Laptop Tech Support 1
rayxmf Laptop Tech Support 3
nyantong Laptop Tech Support 1
D Laptop Tech Support 7
G Laptop Tech Support 3
mziminski Laptop Tech Support 0
K Laptop Tech Support 2
blaze5059 Laptop Tech Support 0
W Laptop Tech Support 2
J Laptop Tech Support 1
T Laptop Tech Support 1
R Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 2
E Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 2
C Laptop Tech Support 1
R Laptop Tech Support 6
T Laptop Tech Support 5
S Laptop Tech Support 8

ASK THE COMMUNITY