Atari 2600 problem - help!

G

Guest

Guest
Archived from groups: rec.games.video.classic (More info?)

Hi - I have recently rediscovered my old videogames Atari 2600 and
Colecovision. I bought an adapter that hooks from my videogame to the
cable hookup. When I use it with the Colecovision, it works
wonderfully. When I use it with the Atari, I get a passable picture
but no sound except static. How can I fix this?
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: rec.games.video.classic (More info?)

>Colecovision. I bought an adapter that hooks from my videogame to the
>cable hookup. When I use it with the Colecovision, it works
>wonderfully. When I use it with the Atari, I get a passable picture
>but no sound except static. How can I fix this?

What kind of RF adapter is it? Post-NES RF adapters tended to have 2
inputs, 1 game 1 TV, and no switch. It would switch to the game
automatically when it got a signal. This type does not work well with
most pre-NES systems, and could account for the symptoms you're seeing
with the 2600. If this is the problem, you can either get an adapter with
a TV/computer switch, or a more literal adapter straight from RF to cable
(no switch).
--
Jim Leek
jrleek@soda.berkeley.edu
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: rec.games.video.classic (More info?)

Do you get any game play sound at all, faint but still audible? if you do it
is probably bad capacitors (c206 c207) in the sound circuit. fairly common
failure from what I have seen in the early models. If your comfortable
opening and soldering your Atari you could try changing those. I got mine
for about 0.25 cents a piece at http://www.best-electronics-ca.com/ but
there is a $20 minimum purchase there so your going to have to buy something
else. the caps are Polstyrene 820pf (50v) if you can find them somewhere
else.

-Matt

"c4dancer" <paulhar0@earthlink.net> wrote in message
news:1121541722.681481.285000@g49g2000cwa.googlegroups.com...
> Hi - I have recently rediscovered my old videogames Atari 2600 and
> Colecovision. I bought an adapter that hooks from my videogame to the
> cable hookup. When I use it with the Colecovision, it works
> wonderfully. When I use it with the Atari, I get a passable picture
> but no sound except static. How can I fix this?
>
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
F Streaming Video & TVs 1
C Streaming Video & TVs 5
S Streaming Video & TVs 1
S Streaming Video & TVs 1
A Streaming Video & TVs 6
C Streaming Video & TVs 2
D Streaming Video & TVs 1
A Streaming Video & TVs 3
D Streaming Video & TVs 1
D Streaming Video & TVs 2
T Streaming Video & TVs 3
G Streaming Video & TVs 0
J Streaming Video & TVs 1
G Streaming Video & TVs 3
exfileme Streaming Video & TVs 21
G Streaming Video & TVs 1
exfileme Streaming Video & TVs 24
Marcus Yam Streaming Video & TVs 39
A Streaming Video & TVs 1
Marcus Yam Streaming Video & TVs 33

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS