Solved! Dell XPs 9550 no power, no led

morron

Distinguished
Nov 14, 2010
2
0
18,510
1
Hi Guys,

To my horror I tried to use my xps 15 today only to discover it was completely dead. I had tried to charge it through usbc for the first time before turning it on which may or may not be related

I have tried:
pressing the power button (obviously lol). With and without AC adapter
LED battery indicator doesn’t show any lights
D+ power button for LED test, nothing happens
A different ac adapter
Removed battery and connect ac adapter
Left battery removed for a few minutes and tried to turn on

Any help would be greatly appreciated!

Thanks

 

morron

Distinguished
Nov 14, 2010
2
0
18,510
1


I used a generic usb c cable with a 20w adapter which was foolish.

I have now fixed this by resetting the cmos battery on the motherboard, the laptop is now charging and booting normally. Phew!
 

morron

Distinguished
Nov 14, 2010
2
0
18,510
1


I used a generic usb c cable with a 20w adapter which was foolish.

I have now fixed this by resetting the cmos battery on the motherboard, the laptop is now charging and booting normally. Phew!
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
DariusEldritch Laptop Tech Support 0
M Laptop Tech Support 3
ionutdragos Laptop Tech Support 1
G Laptop Tech Support 1
Silent_ Laptop Tech Support 0
R Laptop Tech Support 0
nivedn3 Laptop Tech Support 0
Blitzkreig Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 0
AzRadman Laptop Tech Support 0
M Laptop Tech Support 1
Sandis2003 Laptop Tech Support 0
M Laptop Tech Support 2
dipudangol Laptop Tech Support 5
Tania500 Laptop Tech Support 1
V Laptop Tech Support 0
hikswolf Laptop Tech Support 0
Smalinguu Laptop Tech Support 1
d3mon8 Laptop Tech Support 0
U Laptop Tech Support 0

ASK THE COMMUNITY