[Weird Issue] My graphics card turns off after running at full (or at least near) performance.

Dec 2, 2018
1
0
10
0
Hey all,

I have a 2016 Razer Blade with a Nvidia 970M dedicated GPU. The card and CPU are in great condition and have been repasted twice with Arctic Silver 5.

Within the last week, however, I have been having a major issue with the card. Whenever I start up a game, within the first 10 mins of me playing it, the game will freeze and I will end up either having to close it or force shut down my computer (it depends on the game). What's weirder is when I do close the game, the GPU cannot be used anymore. It is still detected in device manager, but when I try to stress test it, it doesn't work.

I haven't done anything to the PC within that week, and I even reset windows to no avail.

Here is my question, the only thing I can see causing this right now for me is my charger. The cord is VERY frayed (I can see the actual wires) but I am hesitant to buy another charger (as they are expensive) until I am sure that is the problem.

Do y'all think that could be the problem, or is it something else? Has anyone ever experienced this issue before?

Thank you, and sorry for the long post.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
J Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 3
P Laptop Tech Support 21
A Laptop Tech Support 5
J Laptop Tech Support 2
D Laptop Tech Support 1
A Laptop Tech Support 4
M Laptop Tech Support 7
C Laptop Tech Support 12
D Laptop Tech Support 7
B Laptop Tech Support 2
S Laptop Tech Support 3
C Laptop Tech Support 3
R Laptop Tech Support 1
S Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 2
P Laptop Tech Support 11
E Laptop Tech Support 1
U Laptop Tech Support 1
N Laptop Tech Support 2

ASK THE COMMUNITY