MSI GS60 6QE wont boot at first try

tanga123

Estimable
Dec 20, 2015
4
0
4,510
0
hi, its started just today i notice that my laptop that it wont boot at first try


i min from cold off...

when i try to open it, i click the power button then it turns on for a bit and then wont continue like its totally off so i have to press again the power button.. and the boot times is now long than it was before


before it was like 5-8 secs now its like 6-10-11-12 secs...

please help thanks
 
Hi,

Here are some troubleshooting suggestions that may help.
- Start by doing a BIOS update.Here's the link for the latest BIOS update for your laptop.
- http://download.msi.com/bos_exe/nb/E16H7IMS.10F.zip
- Once done, do also run Windows Update and install all updates available for your PC.
- Do also install all firmware updates available.
- Here are the links:
http://download.msi.com/archive/frm_exe/nb/16H7EMS1.105.zip
http://download.msi.com/archive/frm_exe/nb/MSI_16H7_N16E_GT_84.04.85.00.33_optimus.rom.zip

Reboot your laptop once all updates has been installed then observe it again.
 

tanga123

Estimable
Dec 20, 2015
4
0
4,510
0
hi thanks for answering...
but i already did that, updating my bios and etc etc.. and still no luck, the problem is still there..

actually it occurs when i upgrade to latest win10..



but here i got the solution for myself lol..


hope it will help others who will experience this in the future...


just disable the fast boot in control panel not in bios and poof its now all OK..
 

ASK THE COMMUNITY