Keatonowen

Commendable
Mar 2, 2016
1
0
1,510
0
As soon as I power on my ASUS UX32A Zenbook, I am prompted with the ASUS logo, followed by the POST sound. The wait time for the Windows logo is generally 10-15 minutes, and no longer. However, I have found that by pressing CTRL+ALT+DEL immediately after hearing POST, this eliminates the problem and the laptop boots normally. This issue has occurred with more than one hard drive. All of which had Windows 7 installed. Could this be an issue with the PSU, or GPU? or... even both?
 
Hi,

Please do try these troubleshooting steps that may help in solving the issue.
- Start by doing a hard reboot, remove the battery and unplug the AC adapter then press and hold the power button for 20 seconds then try booting it up again and see if the same problem will persist or not.
- Next to try is to clean install the graphics card driver.
- Go to Device Manager and uninstall the Nvidia driver.
- Check Programs and Features as well and uninstall anything related to Nvidia.
- Once done, download and install the latest driver from the manufacturers site.
- Here's the link: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx
- Reboot your laptop once the latest driver has been installed.
- If the same problem will persist after these troubleshooting steps disable the Fastboot option.

Here's the complete guide to disable Fastboot.
- Open Control Panel then click on Power Options.
- On the left pane click on "Choose what the power buttons do".
- Once opened click on "Change settings that are currently available"
- Scoll down to Shutdown settings and uncheck "Turn on fast startup and click Save changes.

If all these will not work your last option would be to reinstall Windows.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
J Laptop Tech Support 2
K Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 0
tonicacent Laptop Tech Support 1
J Laptop Tech Support 1
LegendOfZirkle Laptop Tech Support 0
Erhad Laptop Tech Support 2
C Laptop Tech Support 7
U Laptop Tech Support 0
B Laptop Tech Support 2
M Laptop Tech Support 2
kolabee18r Laptop Tech Support 0
Mariam Yasin Laptop Tech Support 1
Pentovillianking Laptop Tech Support 1
C Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 1
V Laptop Tech Support 1
M Laptop Tech Support 2
T Laptop Tech Support 1
L Laptop Tech Support 6
Similar threads
Solved! keyboard wont work till after 15 minutes from start up.
Solved! Massive screen trembling/shaking and fps drops after few minutes of gaming
Question Laptop not detecting battery for few seconds, exactly every 10 minutes.
Solved! Dell Gaming Laptop just started having FPS drops every minute or two.
Question ASUS Laptop freezes while trying to load windows, restarts after 5 minutes.
Question Laptop shuts off after a few minutes
Question Laptop turns off after 10 minutes on battery, with 100%
Solved! Laptop turns off automatically within a minutes
Question Surface pro 5 shuts down every few minutes
Question Charger disconnects as soon as any game starts, reconnects automatically within a minute of the game shutting down.
Solved! HP envy 15 Thermal shutdown after 30 minutes of gaming. Can anyone provide assistance? In dire need of help.
Question Dell Inspiron 7559 4k Touchscreen, Laptop turns off exactly after 30 minutes, all details given, please help!
Question My laptop is not turning on and if it does then after few minutes it shuts down itself.
Solved! when i plug an ear/headphone into the audio jack into my laptop, it works for like 3-10 minutes and then all of a sudden it stops working.
Solved! My acer laptop switches on, goes to desktop then after few minutes goes black as if it's frozen, only thing I can do is switch
My acer aspire R11 laptop when you turn it on you get a black screen then after a minute acre solving when you turn it on t
Solved! Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition turns off when not plugged in, starting from a few seconds to a few minutes...
Dell inspiron 15z 5523, boots to black screen for a minute then reaches dell logo
Can't prevent Latop from turning black afther 1 minute or so.
1 minute black screen delay on boot

ASK THE COMMUNITY